ДИЛЯНА МАТЕЕВА С ДЕБЮТНА КОЛЕКЦИЯ FASHION MELODY НА SFW AW 2018

Талантливата млада дизайнерка Диляна Матеева ще представи своята премиерна колекция FashionMelody по време на втората вечер на SofiaFashionWeekAW 2018 на 18 септември (вторник), посветена на дебютиращи дизайнери.

Колекцията Fashion Melody е вдъхновена от женствената елегантност в рока и по-конкретно от лирическите героини в рок песните от края 80-те и началото на 90-те години на XX век. Колекцията съчетава практичност и елегантност с бунарство и непреклонност. Изчистените силуети и женствената линия на дрехите са съчетани със специфични елементи в кройките и интересни съчетания на цветове. Акцент са авторските изображения върху аутфитите и дизайнерските шапки. Характерни за колекцията са ръчно направените картини в стил поп арт, Рисунките включват изображения на женски лица, както и на перото като символ на творчество и по-конкретно – писането на музика.

Диляна Матеева е завършила “Изобразително изкуство” в СУ “Св. Климент Охридски”, през 2013 г., степен бакалавър и магистратура през 2016 г. в Националната художествена академия, специалност „Мода”. Тя е представяла свои дизайнерски творения по покана на проф. Любомир Стойков  по време на събитията на Академията за мода – „БГ модна икона 2016“ и  Golden Fashion Party 2016, както и в рамките на SofiaFashionWeek есен-зима 2016-2017. Работила е като асистент на световноизвестия фотограф на „Вог“ (Италия) –  Оми Чоудури (Omi Chowdhury).

Снимки от колекция Fashion Melody

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *