Индонезийският дизайнер Геа Пангабеан идва на SFW AW 2018

Всеки път, когато се споменава индонезийската мода, то името на Геа е това, което веднага идва на ум. Работейки неуморно почти четиридесет години, Геа е създала стотици колекции, чийто характерен стил и външен вид не могат лесно да бъдат възпроизведени от никого

Пътят на Геа в модата и нейното издигане до международната слава се дължи на нейната неограничена любов към богатите текстилни традиции на Индонезия и нейното убеждение, че те могат да бъдат част от нашия бързо променящ се съвременен живот чрез стилно скроени дрехи. Известна като кралицата на Джумутана, страстта й към красивите Сонгет и Икат от индонезийския архипелаг, я вдъхновява да стане моден дизайнер, развивайки по този начин способността да превежда традицията в съвременна рокля.

Според Геа, креативността е ключът към изграждането на успешен бизнес, но тя сама по себе си не е достатъчна, като трябва да е допълнена от ясна визия и много упорита работа.

Пътят на Геа е изпълнен с множество възхитителни художествени срещи, но и моменти на съмнения и разочарования. Опитът е най-добрият учител, което означава, че човек трябва сам да се научи какво работи и какво не. Както казва Геа, няма неуспех , а само преживявания, които водят до успех. Нейните бохо-шик дрехи постят тенденция в индонезийската мода с безброй имитатори. Способността й да инжектира новаторство и известна степен безумие в безупречните си творения е предизвикала много възхищение. Fashionistas винаги ще се отнесе одобрително към нейния “Джумпутан” метод на боядисване и ще похвали нейния “етнически стил” на модния дизайн.

Талантът на Гея е от решаващо значение за развитието на индонезийската творческа индустрия през 21-ви век и по-специално за развитието на модата като пълноправен сектор. Тя е превърнала древните традиции на индонезийския текстил в достъпни и международно разпознаваемо съвременно облекло. Геа също е направила индонезийския моден дизайн известен на международния моден подиум, представяйки колекциите си в Париж, Кан, Маракеш, Куала Лумпур, Лондон и Милано.

Нейните модни представления са посещавани от световни знаменитости и често присъства в международни модни списания от момента, в който тя се появи на модната сцена в началото на 80-те години на миналия век.

Работите на Геа могат да бъдат видяни от хора в България тази година, тъй като тя ще се присъедини към седмицата на модата София 2018 г.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *