DHL стана партньор на Sofia Fashion Week

Основен логистичен партньор на световните модни седмици, DHL се включва и в Седмицата на модата в София

Световният лидер в логистична индустрия от години е сред основните партньори на Fashion Weeks по света. Тази година DHL се включва в Sofia Fashion Week, използвайки модната платформа, както за популяризиране на бранда си, така и да утвърди успешната си работа като експерт в дистрибуцията на модни атрикули и текстил по целия свят. DHL присъства в над 220 страни и територии по целия свят. Чрез своите над 350 000 служители компанията предлага почти безкраен брой логистични решения.

DHL позиционира бранда си на модните седмици в Париж, Милано, Лондон, Ню Йорк, Токио, а от ноември 2015 и на Mercedes Benz Fashion Week Russia и подкрепя всяко издание на модния форум оттогава. Освен партньор, немският логистичен гигант организира и конкурс за млади дизайнери, в рамките на MBFWR, за създаване на модели дрехи за DHL.

Това не е първият досег на бранда със света на модата. Още през 2010 година DHL се качва на модния подиум с Haute Couture колекцията на Michael Michalsky, създадена от опаковачните материали, които макрата използва в работата си. Винил, хартия, тиксо и найлон се превръщат в екстравагантни рокли, с нотки на висша мода.

Тази година международната компания стъпва и на Sofia Fashion Week като партньор на събитието, утвърждавайки своите позиции в модната индустрия на поредната модна седмица от световния календар.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *