ЕЛЕНА ХРИСТОВА С КОЛЕКЦИЯ „ЕТНО МЕЧТА“ НА SFW SS 2018

На сцената на Sofia Fashion Week SS 2018 Елена Христова ще представи своя модерен поглед към българската народна носия с дебютната си колекция „ЕТНО мечта“.

 

Модна къща „Елена Христова“, с дизайнер Елена Христова, създава дамски бутикови рокли и облекла с фолклорни мотиви. Модният дебют на марката е един от трите в рамките на Годишните награди на Академията за мода „Златна игла 2018“.

На сцената на Sofia Fashion Week SS 2018 Елена Христова ще представи своя модерен поглед към българската народна носия с дебютната си колекция „ЕТНО мечта“. Участието на модната къща е на 27 март (вторник) във вечерта на българските марки и дизайнери.

Колекция „ЕТНО мечта“ е създадена с много любов, по етичен и отговорен към българския фолклор начин и с особено прецизно внимание към детайлите. Облеклата имат автентичен дизайн и индивидуален стил, вдъхновен от народното творчество. Тоалетите са украсени с ръчно правени бродерии, орнаменти, стилизирани елементи и фолклорни мотиви, съчетани с елегантност, изтънченост и майсторство. За цялостната визия допринасят и аксесоарите към облеклата – пафтите и красивите цветя в косите.

Моделите оставят траен спомен в съзнанието и въображението на всеки, докоснал се до тях. Етно дрехите предизвикват гордост, сила, свобода, елегантност, уникалност и неповторимост.

„Носете България не само в сърцето си!” е апелът на родолюбивата дизайнерка Елена Христова, която помага на смелите дами да се откроят и да добавят към гардероба си един съвременен прочит на българската народна носия.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *