София Борисова закрива гала вечерта на SFW SS 2018

Топ дизайнерката ще представи колекцията Fashion diffusion 2019, която е била само на сцена в Париж.

София Борисова, трикратната носителка на ,,Златната игла” и цяла плеяда награди в областта на модата,  изправи на крака най-голямата зала в централата на ЮНЕСКО в Париж. Хиляда и двеста гости, между които посланиците на 60 държави, слушаха българския химн, закичени с мартеници и аплодираха прави дефилето на дизайнерката.
София Борисова представи колекция висша мода Fashion Diffusion 2019, създадена специално за 25-ата годишнина на модната й къща “Романтика Фешън”, който бе отпразнуван с бляскаво парти  в София. Изявата на дизайнерката съвпадна с Модната седмица във френската столица, но поводът беше друг – специална покана от българския посланик във Франция – Ангел Чолаков. Впечатлен  от таланта, постиженията и професионализма на българката, Негово Превъзходителство я определи като моден визионер и мощен съюзник в културната дипломация, в чиито позитивни послания и сила той вярва. Ето защо посолството ни във Франция избра именно София Борисова да представи колекцията си висша мода в Париж на гала – спектакъл, посветен на Националния ни празник 3-ти март и българското председателство на Съвета на ЕС.
По думите на посланик Ангел Чолаков постиженията на българските творци най-добре представят страната ни. В подкрепа на казаното от него, ревюто на София Борисова се превърна в истински български триумф  на модата и красотата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *